Knallboda  Lusse i hagen    

  Vera. Kajsa's drömhäst.

 

  Mats skor  Vera

Ludde, Vera och Nikita

 

                                    

 

Hästarna på Knallboda.

 

 

Nytt på Knallboda 2016 är växthuset. Ett underbart uterum för avkoppling och trevlig samvaro med mat och dryck.

Kajsa i växthuset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knallboda har vi nu byggt stall för våra grabbar Lusse och Ludde.De har sedan   sommaren 2014 fått en kompis , Juancho som är poloponny. Argentina oxå poloponny kom 2015

 

 

 

 

 

 

Jenni och Kajsa på väg ut på nyårsritt

 

 

 

Grabbarna utanför nya stallet

Vi är en familj som bodde på St Wäsby i Upplands Väsby fram till julen 2012. Vi har nu flyttat till Norra Stäket och Knallboda torp.

Vi har två underbara hästar som heter Katrinebjergs Luciano och Lord Caramba. Båda är valackar och är 12 år med samma far. De är Holsteinare och uppfödda i Danmark. Båda har Lord Calidos och Lady Killer i sina stamtavlor.

Katrinebjergs Luciano även kallad Lusse är känd från Stockholm International Horse Show där han två år i rad ridits av Jessica Almenäs och vann 2007.

2009 reds han av Emma Sjöberg-Wiklund

 

 År 2009

 

Påsken 2009 har vi tränat för Johan Lundin i Falkenberg och tävlat årets första fälttävlan i Gärds. Luciano var åter i god form och gjorde en mycket bra debutant start, med endast 4 fel i hoppningen och en mycket bra terräng. Lord Caramba startade sin första debutant men stannade tyvärr ut sig på 4:e hindret i terrängen, men gjorde en mycket bra dressyr och en felfri hoppning. Han kommer igen i Mantorp.

 

18 april i Mantorp blev en stor framgång för båda ekipagen. Både placerade sig som nr 3.e i sina debutantklasser. Dressyrträningen  för "Birre" ger resultat.

Den 23 maj tävlade Jennifher Lusse i debutant i Uppsala och kom på andra plats. Hennes första start på syrrans häst.

Den 30 maj startade Stephanie med Lusse sin första Lätt klass med enbart ett stopp i terrängen. Mycket bra jobbat!

 

Midsommarhelgen tävlade vi i Trossnäs. Stephanie startade sin andra lätta klass och gjorde en mycket bra dressyr och fick ett nedslag i banhoppningen. Terrängen gick säkert och med många snygga språng. Ingen tvekan på något hinder. Knixig bana och svårt att hålla tiden så det slutade med 4 tidsfel men inga fel på hinder vilket är det viktigaste. Hamnade strax utanför placering.

 

Helgen 11 juli tävlade Lusse med Stephanie i Enköping i lätt klass. Dressyr och hoppning gick bra. Några byten i den förvända galoppen drog ner poängen. På Trakenergraven blev det tyvärr ett stopp men Steffie kom över på andra försöket och missade optimaltiden men endast 3 s vilket är bra jobbat med ett stopp.

 

25-26 juli startade Jennifher på Lusse debutant på Runsten. Tog ledningen efter dressyr och hoppning trots ett stopp i hoppningen och höll den i terrängen.Det var Jennifhers första seger och hon tackade syrran för att hon fick låna hennes häst.

Jennifher tävlade dressyr i Strängnäs på Lusse och kom på 8:e plats. En bra placering efter ett hårt träningsläger på Runsten under hela veckan. Ludde ännu inte riktigt fräsch men kommer att starta i Mantorp.

Tävlingen i Mantorp gick sådär för Steffie och Lusse. Dåliga dressyrpoäng och två stopp i terrängen gav en placering långt ned i resultatlistan.

Jenni och Ludde gjorde inte något av sina starkaste dressyrprogram men hade en 7:e plats innan terrängen och lyckades vara felfri på terrängbanan och slutade 5:a.

Årets sista fälttävlan har nu ridits på Ryttarstadion i Stockholm med Lusse. Lätt klass med 57 straff poäng i dressyren och 0 fel i banhoppningen men med ett stopp i terrängen.  Tyvärr ingen placering med det resultatet.

 

Inför årets Stjärnornas hoppning i Globen rider Emma Sjöberg-Wiklund på Lusse och trivs väldigt bra med varandra. Petra Nielsen kommer att rida Ludde, vilket är hans debut inne i Globen.

Årets Globen föreställning blev två dagar. Fredagen deltog båda hästarna i stafetthoppningen där Alexander Zetterman och Petra Nilsen red Ludde. Henrik von Eckerman och Emma Sjöberg-Wiklund red Lusse och placerade sig som tvåa.

Söndagen deltog båda hästarna i Stjärnornas hoppning. Emma Sjöberg-Wiklund på Lusse och Petra Nilsen på Ludde. Veteranen Lusse sköte sig utmärkt ock kom tvåa. Ludde tyckte Globen var en intressant arena och hissade högre och högre i varje språng vilket gjorde att Petra fick lite svårt att styra honom och fick lägga två volter för att få kontroll på honom.

 

2010

Årets första tävling blev div 3 dressyr på Söderby. Båda ekipagen skötte sig bra och St Wäsby vann tävlingen.

Planen för 2010 är att Jennifher ska starta Lusse i JSM och JEM.

Jennifher och Lusse åkte påskhelgen till Tyskland för träning och tävling. Tävlingen i Bad Segeberg gick bra och Jennifher blev 10:a.

 

Årets andra tävling blev Tranemo. Jennifher red Lusse i lätt klass och låg 5:a men fick ett tvecksamt dömt stopp på coffin.Stephanie startade Ludde för första gången i debutant klass. Tyvärr fick även hon också ett stopp i terrängen, på ett hus. Det viktigaste var att Jennifher fick ett kval till 1* klass. Nu återstår bara 2 kval.

 Runsten den 15 maj blev en stor framgång för Jennifher. Hon startade båda hästarna för att få sina kval och lyckades med bedriften att bli 2:a med Lusse och på 10:e plats med Ludde. Mycket bra ridet!

 

Starterna i 1* med Lusse har inte gått så bra. Han har viss fobi för att hoppa över ett hinder och ner i vatten. Detta har resulterat i ett antal tråkiga stopp i terrängen. Hovfors 4 stopp, Trossnäs 3 stopp och i Enköping utgick Jennifher.

Stephanie startade Lusse i en lätt klass i Baståsen och blev 11:a, bra jobbat!

Ludde har även han inte gjort några bra resultat. Han har fått för sig att det är besvärligt att vara ensam på banan. Han blir istadig och kastar sig åt sidan så man riskerar att ramla av. Anders skulle försöka få honom att gå framåt på träning i Enköping men det resulterade i en bruten lårbenshals. Doktorn spikade ihop benet och Anders kunde lämna sjukhuset efter 24 timmar.

 

Den 8 aug åter dax för en tävling, denna gång i Mantorp. Då det inte gått så bra för Jennifher beslutade vi att gå ner en klass och starta en lätt klass med Lusse. Det visade sig vara ett bra beslut och Jennifher och Lusse gjorde en bra tävling. Ingen placering men slutade på en 12:e plats. Det var svårt att hålla tiden i terrängen.

 

Tyvärr blev årets sista tävling på Ryttis inställd så nu får vi ladda för 2011 och försöka kvala Jennifher till JSM.

I år hoppar vi över deltagande i Globen. Dags att nya hästar får möjligheten att vara med i Globen.

 

Den 30:e okt kommer Stephanie och Lusse att delta i Hubertusjakten på Djurgården.

Steffi startade jakten mycket bra men på södra Djurgården gick de omkull och Steffi skadades allvarligt. Hon bröt nacken och ligger nu på Karolinska sjukhuset. Man har tagig bort 6:e nackkotan och steloperera nacken. Hon har viss förmåga att röra armarna och lite känsel i vänster ben. När svullanden på ryggen gått ned om 3-4 veckor vet vi vilka bestående men hon kommer att få. Vi hoppas att hon kommer att bli helt återställd.

Lusse klarade sig helt. Han tog en tur på Östermalm och hittades vid Ryttarstadion utan en enda skråma.

 

Steffi har nu börjat sin träning och kan idag den 13 nov röra armarna något bättre än tidigare. Tyvärr kan hon inte rörar fingrarna och därmed inte ringa eller skriva på sin dator men det kommer, hon tränar hårt. Hon har viss känsel i båda benen, vilket vi hoppas är ett bra tecken.

Hon sitter uppe i rullstol ett par timmar varje dag. Hon gillar goda matlådor, om man vill ta med sig någonting. Sjukhusmaten är ingen höjdare. Hon får inte ta emot blommer.

Denna vecka har Steffi flytta över till en mindre rullstol som hon kan sköta själv. Hon är jätteglad för alla suport via SMS. mail och Facebook, fortsätt peppa henne.

Vecka 47 Steffis humör skiftar och hon tänker mycket på framtiden. Hon har ont i axlarna vilket till del kan bero på träningen med rullstolen. På måndag den 29 ska hon få göra ett hembesök och träffa Lusse. det ser hom fram emot mycket.

2011 Läs artikeln i tidningen Ridsport som kom ut den 27 jan.

Hon gör stora framsteg varje dag. Benen och fingrarna saknar fortfarande rörelseförmåga men hon har känsel i benen, vilket är mycket bra.

Från den 1 april bor Stephanie åter hemma på St Wäsby. Hon har assistenter som hjälper henne och hon är åter i stallet- Ingen ridning ännu men hon umgås med sina hästar från rullstolen.

Tyvärr så blev båda hästarna halta under våren. Vi har nu behandlat dem på Brunmåla hästklinik i Täby. Mycket bra omhändertagande och en väl planerad behandling av Axel. Båda hade skador på ligament och senfästen. Det har varit en lång rehabilitering med många timmars ledande men nu rider vi dem igen. Tävlandet får vänta ytterliggare en tid. Vi ger rehabiliteringen den tid som behövs, vi har inte bråttom.

Steffies assistenter hjälper nu till med att rida och ta hand om Lusse. Steffie övervakar från rullstolen.

2012 har Anders tagit över hästarna. Steffi har inte kommit igång med någon ridning och Jennis skola tar för mycket tid. Anders rider Ludde på heltid och tränar varannan vecka för KG Svensson.

Lusse är sedan 1 april utlånad till Elin Krantz. Hon har redan hunnit bli placerad i 1meter och 1.10 hoppning  samt 7:a i sin första debutant. I augusti lämnades Lusse tillbaka.

Lusse står hos Theres Järn på Underberga utanför Märsta. Ludde finns kvar på St Wäsby.

Steffi har börjat rida lite men söker någon som kan hjälpa henne.

Jenni är i USA som barnflicka i North Carolina.

Anders har under november 2012 varit i Argentina och tränat hästpolo som blivit hans stora passion.

Anders har flyttat ihop med Kajsa på Knallboda torp i närheten an Uddnäs och Stockholms poloclub.

2014

Hästarna trivs på Uddnäs och framförallt i hagen uppe vid Knallboda. Jennifher är åter från USA och hjälper pappa och Kajsa med hästarna. Steffi kommer då och då för att träffa grabbarna och borsta på dem. Vi får se om pappa kommer att tävla under våren. Tränar på K 1 varje fredag eftermiddag med båda hästarna.

 

 

Några bilder från 2009 års Stockholm Horse Show. Båda hästarna var med och uppvisade ett totalt lugn och skötte sig mycket bra. Tack till Emma och Petra som på ett förtjänstfullt sätt, tog dem runt banan.

Jennifher och Ludde i Globen 2009

Väntar på att Petra Nilsen ska komma efter att gått banan

Emma på Lusse innan start i Stjärnornas hoppning

Emma med Lusse över första hindret.

Ludde med Petra innan start på 1meter i Stjärnornas hoppning

Petra med Ludde. Observera höjden över hindret på 1 meter. Kan hoppa högt !

3